• A310-ph1 RA
  • A110-1300VC JvP
  • GTA afsluitdijk-VO
  • A110-back
  • Alpines RA
  • A110-cockpit VO
  • A110 nose VO
  • BannerA310PGTwitrood

  • A110Concept
  • A110Motor
  • Randall

Alpine Revue

AR 113

Klik op de bovenstaande cover voor meer informatie over ons clubblad AR 

Evenementen

Geen evenementen

6e Gelderland tour

‘Historie en Allure’ maar ook ‘passie en emotie’

Op zondag 29 juni zijn we ondertussen al voor de 6de keer te gast in Gelderland op uitnodiging van Hans en Lida. De ontvangst is deze keer in het prachtige ‘The Hunting Lodge’ in Rozendaal. Al snel is duidelijk dat ook dit jaar de opkomst zeer groot is, want maar liefst 33 auto’s melden zich present voor een dagje genieten in Gelderland.
We worden gastvrij ontvangen en getrakteerd op koffie of thee en huisgemaakt appelgebak met slagroom. Voor we vertrekken geeft Lida, deze keer even zonder Hans want die is momenteel herstellende van een zware operatie, ons de noodzakelijke aanwijzingen en natuurlijk ook de traditionele ’35 Gemene Vragenlijst’.

Gelderland RB Comp1

Gelderland RB Comp2foto's: Ronald Bouwmeester

De eerste kilometers van de ochtendrit is voor velen al meteen een verassing: met al zijn bochtige wegen en heuvels wanen we ons in de ‘Hollandse Alpen’. Via het Hollandse laagland langs IJssel en Rijn begeven we ons richting Montferland. De weergoden zijn ons iets minder goed gezind, zon wordt afgewisseld met regen, maar voor we het goed beseffen zijn we toch al weer snel op de lunchlocatie.
Een wijds uitzicht met op de achtergrond de Montferlandse bossen, rustig gelegen, sfeervol, een kop huisgemaakte soep, een broodje ham of kaas en een broodje kroket , ‘Havezathe Carpe Diem’ in Vethuizen biedt het ons allemaal.
Na de gebruikelijke benzinepraatjes en nog wat toelichting van de organisatoren over het verdere verloop van de dag begeven onze 33 equipes zich terug op de Gelderlandse weggetjes.
Terug aangekomen in Rozendaal en tussen de regenbuien door bezoeken we nog het park van het mooie laatmiddeleeuws Kasteel Rosendael.

Gelderland RB Comp3
In ‘The Hunting Lodge’ wordt er met een drankje nog wat nagepraat en is het nog even wachten op de juiste antwoorden op de vragen van de ’35 Gemene Vragenlijst’. We worden even in spanning gehouden maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de persoon die de juiste antwoorden het beste weet … en dat is natuurlijk Hans zelf. Voor velen onder ons toch wel een emotioneel moment om Hans onverwacht en zo kort na zijn operatie al terug te zien.

Gelderland RB 047
Met het aansluitend diner en de mannen van Oranje die de spanning erin houden in de voetbalmatch tegen Mexico sluiten we deze mooie dag af.

Hans en Lida dank je wel voor jullie passie voor de Alpine club en om ondanks de toch niet zo makkelijke omstandigheden deze Gelderland tour weer tot een succes te maken!

Meer foto's: http://arcn.org/gallery/category/35-gelderland-tour-2014